2013. november 20., szerda

Ravanello

- Szégyentelenek - háborgott magában Ravanello asszony ahogy a piacról hazafelé menet meglátta a bordélyház ablakában csüngő fehérneműt. Felháborító, hogy megtűrnek egy ilyen intézményt itt a város közepén, ahol tisztességes emberek élnek. Miért nem költöztetik inkább a külvárosba, ahol mindenféle erkölcstelen népek laknak.
Hirtelen hangos kacagás hallatszott a nyitott ablakból. Ravanello asszony a fejét csóválva morgolódott tovább. Beszélni fog a férjével, aki a városházán dolgozik. Igaz, csak segédírnok, de talán beszélhet valakivel az ügyben. Mégsem való, hogy ezek a züllött nőszemélyek itt vihorásszanak, amikor ő súlyos szatyrokkal megpakolva igyekszik hazafelé, hogy megfőzze a vacsorát a férjének. Aki különben meg sem érdemli, hogy főzzön meg mosson rá, hiszen nem is törődik vele. Hazajön a munkából, vacsora közben újságot olvas, oda se figyel arra amit ő a szomszédokról, meg a környék aznapi fontos eseményeiről mesél. Aztán a barátjához Bertoldhoz megy sakkozni, mintha az annyira érdekes volna. Tegnap este is olyan sokáig játszottak, hogy ő már régen aludt, mire Lorenzo hazaért. Hétvégén meg horgászni mennek, vagy meccsre, vagy éppen a garázsban bütykölnek valamit. Ő bezzeg jó feleség módjára egész nap mos, főz, takarít.
Pedig a házasságuk kezdetén még azt gondolta, hogy a férje majd feljebb jut a ranglétrán és jómódban fognak élni. Esetleg még bejárónőjük is lehetett volna. De Lorenzo még azt sem volt képes elérni, hogy írnokká léptessék elő. Húsz éve segédírnok és már biztosan az is marad a nyugdíjazásáig. Élhetetlen alak. Ő meg cipelheti a nehéz szatyrokat élete végéig. Közben ezek a lányok itt vihognak és az ablakba akasztják a bugyogójukat.
A nyitott ablak mögött Rebecca éppen a tegnap esti kuncsaftjáról mesélt a többieknek.
- Valami hivatalnok a városházáról. Annyira, de annyira vicces volt. Mintha először lett volna nővel életében. Pedig felesége van. Na képzelem. Mindenesetre meglestem a nevét a tárcájában, bármikor jól jöhet egy városházi ismeretség.
Signore Ravanello.


A történet az alábbi képről írós játékhoz született:
http://talentummobile.hu/kreativitas/kreativitasrol/123-kreativ-iras-kep-alapjan-5

3 megjegyzés:

  1. Mennyi csalódás minden vonalon! Ez az élet sűrűje?

    VálaszTörlés
  2. I am by name Miss jane, And I am so happy to testify about a great spell caster that helped me when all hope was lost for me to unite with my ex-boyfriend whom I love so much. I had a boyfriend that love me so much but something terrible happens to our relationship one afternoon when his friend that was always trying to get to me was trying to force me to make love to him just because he was been jealous of his friend that I was dating and on the scene my boyfriend just walk in and he thought we had something special doing together, I tried to explain things to him that his friend always does this whenever he is not with me and I always refuse him but I never told him because I did not want the both of them to be enemies to each other but he never believed me. he broke up with me and I tried times without numbers to make him believe me but he never believed me until one day I heard about the DR. AKHERE and I emailed him and he replied to me so kindly and helped me get back my lovely relationship that was already gone for two months. Email him at: AKHERETEMPLE@gmail.com or call / WhatsApp: +2349057261346

    VálaszTörlés